Připravme se na burzu. 2. - Pavlát, Vladislav
Klasifikácia funkcií burzy. Členenie búrz podľa predmetu burzového obchodu (burza cenných papierov, devízová, tovarová a lodného priestoru), podľa právnej formy (burza verejnoprávnej a súdnoprávnej povahy) a podľa rozsahu, dosahu a významu činnosti (burza lokálna, regionálna, národná a medzinárodná).