Zaměstnanecké akcie. - Bernat, F.
Zamestnanecké účastiny sú jednou z foriem účasti zamestnancov na riadení a prosperite účastinných spoločností. Obchodný zákonník neobmedzuje podiel zamestnaneckých účastín na majetku spoločnosti. Určenie toho, kto môže byť majiteľom zamestnaneckých účastín a aké práva majiteľ má. Problematika upisovania týchto účastín, vplyvu majiteľov účastín a možnosti zvýhodnenia ceny zamestnaneckých účastín. Podiel zamestnancov na zisku.