Snížení úrokových měr. Pro a proti. - Klacek, J.
Nižšia úroková miera by zvýšila objem úverov a tým aj dopyt v celej ekonomike. Uľahčila by sa situácia začínajúcich podnikateľov, zvýšila ekonomická aktivita. Argumenty pre zachovanie výšky úrokovej miery a pre zvýšenie dnešných úrokových sadzieb - znížiť riziko bankrotu bánk a zabezpečiť rovnováhu medzi dopytom a ponukou úverov.