Osobenosti na ikonomičeskoto razvitie v stranite ot MAGREB i vazmožnosti za satrudničestvo s Balgarija. - Šivergeva, M.
Analýza súčasného stavu troch arabských krajín - Alžírska, Tuniska a Maroka vyvolaného zhoršením podmienok ekonomickej spolupráce s rozvinutými štátmi a neúspechmi realizácie vybraných modelov ekonomického rastu. Pokus systematizovať konkrétne výsledky plnenia stabilizačných a štruktúrnych programov MMF a Svetovej banky. Skúmanie možností rozšírenia ekonomických vzťahov medzi Bulharskom a krajinami MAGHREB.