Ekonomičeskaja politika perechodnogo perioda v Pol'še.
Finančné opatrenia "šokovej terapie" v Poľsku. Prudký pokles výroby v r. 1990, ťažkosti s odbytom a pokles kúpyschopnosti obyvateľstva. Vplyv vnútornej konvertibility zlotého. Transformácia vlastníckej štruktúry. Zhoršovanie sociálno-ekonomickej situácie obyvateľstva. Deficit štátneho rozpočtu. Peňažná politika. Skúsenosti s Balczerowiczovou reformou. Skúsenosti Poľska a formovanie vnútorného spotrebiteľského trhu.