Novaja ekonomičeskaja politika. - Kolodko, G.
Analýza príčin súčasnej ekonomickej situácie v Poľsku (inercia plánovanej ekonomiky, vonkajšie príčiny, recesia ekonomiky v Európe, chyby v novej ekonomickej politike). Potreba pozitívneho programu v Poľsku a prechodu od monetaristicko-neoliberálnej politiky ku intervenčno-rozpočtovej. Obmedzenie inflačného financovania deficitu a vybilancovanie štátneho rozpočtu v 16 bodoch novej politiky.