Verejný sektor - významný nástroj makroekonomickej regulácie. - Jaura, Z.
Teoretické zásady verejného sektora vo vyspelých trhových ekonomikách. Výklad pojmov spoločenský úžitok (kladná externalita) a spoločenský náklad (záporná externalita). Hospodárska politika štátu v oblasti externalít. Štátna starostlivosť o ponuku a distribúciu verejných statkov.