privatizáció makroökonómiai hatásai zárt gazdaságban. - Valentinyi, Á.
Dôsledky privatizácie na ekonomiky postkomunistických štátov Európy. Privatizácia a ceny, úroveň hospodárstva a vplyv inflácie na ekonomickú situáciu v tej-ktorej krajine. Makroekonomické mechanizmy a ich modely - aktíva a pridaná hodnota; štátom riadené rezorty, podniky vo všeobecnosti, domácnosti, trh práce, kryštalizácia privatizácie. Fungovanie modelu, prepočty a príklady.