Ekonomická transformace v ČSFR: Výsledky, problémy, perspektívy a doporučení. - Mládek, J.
Čs. reforma bola založená na 5 základných kameňoch: liberalizácia cien a zahraničného obchodu, vnútorná konvertibilita, privatizácia, reštriktívna menová a rozpočtová politika a vytvorenie sociálnej záchrannej siete. Výsledky boli omnoho horšie ako predpoklad, čo vyžaduje korektúry doterajšieho postupu dvoma smermi: korektúry základných krokov a vyplnenie medzier v doterajšom programe. Podrobný náčrt potrebných korektúr.