Ekonomické plány v zemi vycházejícího slunce. - Dostálová, Ivana
Miera štátnych zásahov do ekonomiky je v Japonsku vyššia ako v západných demokraciách. Ekonomickú reguláciu uskutočňujú hlavne tri inštitúcie: Ekonomický plánovací úrad (EPA), Ministerstvo financií (MOP) a ministerstvo medzinárodného obchodu a priemyslu (MITI). Ekonomika funguje na trhových princípoch, avšak ekonomické vládne plány patria k základným pilierom japonského zázraku. Charakteristika súčasného ekonomického plánu a EPA ako kormidelníka hospodárstva.