Kam pazarna sistema, no kakva? - Nikoforov, V.
Bulharsko by si malo z rôznych systémov vybrať taký, ktorý zabezpečuje čo možno najvyššiu konkurencieschopnosť na základe rozvinutia tvorivosti pracujúcich. Takýto systém predpokladá odovzdanie prevažnej časti totalitného vlastníctva do rúk tých, ktorí pracovali v bulharských organizáciách a súčasne integrovať toto súkromné vlastníctvo (horizontálne i vertikálne) v holdingoch západného typu atď. a doplniť ho štátnym, družstevným, zahraničným i súkromným vlastníctvom jednotlivcov.