Neoklassičeskaja model' gosudarstvennogo regulirovanija rynočnych otnošenij. - Širjajeva, L.
Rozvoj trhových vzťahov vyžaduje nielen obmedzenie administratívneho štátneho regulovania, ale aj rozvoj nových funkcií štátu (ochrana nezabezpečených obyvateľov, makroekonomická regulácia, úverovo-peňažná politika). Na základe skúseností krajín s rozvinutou trhovou ekonomikou a náčrtu neoklasického modelu trhovej ekonomiky sa v stati konštatuje, že trh a štátne regulovanie sa musia stať súčasťou efektívneho ekonomického mechanizmu.