Reformní kroky v Ruské federaci. - Kysilka, Hugo
Ekonomika Ruskej federácie ako hospodársky a geografický najväčšia ekonomika prechádzajúca ekonomickou reformou. Zložitosť podmienok jej realizácie. Nepriaznivá východisková situácia a vnútropolitické podmienky. Úvodné kroky transformačného procesu. Charakteristika liberalizácie cien, vysokej miery inflácie, finančnej reštrikcie, liberalizácie zahraničného obchodu. Faktory, ktoré ďalší postup reformy komplikujú. Opatrenia na úseku štátneho rozpočtu a devízovej regulácie.