Rynok i ekonomika respubliki Belarus'. - Lyč, G.
Program prechodu Bieloruska na trhovú ekonomiku. Závislosť ekonomiky od dodávok energie a surovín. Potreba rozvoja spotrebného priemyslu. Racionalizácia vzťahov s bývalými republikami ZSSR. Vplyv černobyľského problému na realizáciu reforiem. Orientácia na ochranu peňažno-finančného systému a spotrebiteľského trhu.