Spor o model transformace se vyhrocuje. Polský národohospodář analyzuje průběh transformace postsocialistických ekonomik. - Kleer, J.
Pri hodnotení prechodu k trhovému hospodárstvu sa množia otázky či musí byť prechod sprevádzaný superrecesiou, poklesom spotreby, nekontrolovaným tvorením veľkých bohatstiev, zrútením systému sociálnej starostlivosti a štátnych financií. Stanoviská autora k jednotlivým otázkam.