Jest' li buduščeje u makroekonomičeskogo planirovanija v vostočnoj Jevrope? - Dallago, B.
Charakteristika štyroch typov makroekonomického plánovania: direktívneho, nedirektívneho, regulatívneho a indikatívneho a ich uplatňovania. Absolútne odmietnutie direktívneho (administratívno-prikazovacieho) plánovania. Zdôvodnenie možnosti kombinácie ostatných typov pri dodržiavaní presne určených špecifických pravidiel. Odpoveď na otázku vzájomného prospešného spolupôsobenia plánu a trhu dáva hypotéza heterogénnosti, ktorá koexistenciu týchto dvoch koordinovaných mechanizmov považuje za nevyhnutnú.