Plan i predvidenije. 1. K voprosu o metodach sostavlanija perspektivnych planov razvitija narodnogo chozjajstva i sel'skogo chozjajstva v častnosti. - Kondrat'jev, N.D
Vzťah plánu a predvídania v stati ruského ekonóma z r. 1927. Vzťah štátu k plánovaniu v ZSSR a západnej Európe. Vymedzenie plánu, jeho prvkov a metód konštrukcie. Program konštrukcie plánu, jeho obsah a logická štruktúra. Vzťah predvídania k ekonomickej realite a poznaniu. Typy predvídania podľa jeho detailnosti.