Forecasting stock market prices: lessons for forecasters. - Granger, Clive W.J
Súhrn a interpretácia jestvujúcich modelov pre prognózy zmien v cenách na trhu cenných papierov. Osobitne sa skúmajú nelineárne modely s režimom presunu plnenia termínových obchodov v závislosti na úrovniach pohyblivosti, pomeru relatívny zisk, ceny, veľkosti firmy a kalendárnych účinkov. Zdôrazňujú sa možnosti prínosu metód pre prognostikov. Relevantnosť hypotézy efektívneho trhu.