Trading days, seasonal unit root, and variance change. - Coelho, C.H.M
Model časového radu pre brazílsky index celkovej priemyslovej výroby včítane účinku dní obchodných transakcií zohľadneného jednou premennou. Ide o jednoduchú schému, ktorú by bolo treba rozšíriť doplnením hospodárskych premenných do modelu. V ideálnom prípade by tieto premenné pôsobili ako východiskové ukazovatele pre predpovede priemyselnej výroby.