Agrarno-ekonomičeskaja koncepcija N.D. Kondrat'jeva. - Simonov, V.
Názory N.D. Kondratieva na socializáciu vlastníctva v poľnohospodárstve. Názory na kooperujúcich roľníkov a malé a veľké vlastníctvo v poľnohospodárstve. Spájanie štátnej regulácie s trhovými princípmi. Kolízia Kondratievovej predstavy o pláne - prognóze s nastupujúcimi predstavami o direktívnosti plánu. Príklon ku predstave konkrétneho vlastníka pôdy a obvinenie z "kulackej ideológie". Sloboda družstevných združení a spätosť s priemyslom.