Miestne samosprávy a poľnohospodárstvo. - Buchta, Stanislav
Vzťah miestnej samosprávy a poľnohospodárskych podnikov na vidieku SR a význam ich spolupráce pri riešení financovania miestnych rozpočtov. Program obnovy dediny a poľnohospodárstva. Budovanie technickej a sociálnej infraštruktúry. Stimulácia podnikateľských aktivít samosprávami. Funkcia agrárnej politiky pri realizácii sociálnych funkcií údržby krajiny a stabilizácie osídlenia.