Pluriaktivita poľnohospodárskych podnikov, jej minulosť, súčasnosť a perspektívy. - Hutník, Félix
Kombinácia poľnohospodárskej a nepoľnohospodárskej činnosti (pluriaktivita) v ČSFR. Vývoj pluriaktivity od vzniku ČSR cez kovoroľníkov, poľnohospodárske družstvá s prepojenou kapitálovou účasťou k družstvám v socializme s rozvinutou pridruženou výrobou a nízkou finalizáciou produkcie. Rozpad starej štruktúry a dôraz na finalizáciu po r. 1990. Pluriaktivita fariem v USA.