Poľnohospodárska politika v podmienkach trhovej ekonomiky. Základné pojmy a vzťahy.
Hlavné tézy problematiky prejednávanej na VIII. seminári uskutočnenom v Nitre a v Prahe v júli 1992, ktorý usporiadala IOWA, State University USA na tému Poľnohospodárska politika v podmienkach trhovej ekonomiky: Zásady tvorby politiky. Postavenie štátu na poľnohospodárskych trhoch. Efekt vládnej politiky.