Produkčné možnosti poľnohospodárstva z aspektu agroekológie. - Papšo, P.
Problematika vplyvu limitujúcich faktorov pôsobiacich v poľnohospodárskej krajine skúmaná z vecného, legislatívneho a predovšetkým z ekonomického hľadiska. Význam ochrany prírody a ekonomické problémy tejto ochrany. Emisie a exhaláty priemyslu a ich negatívny vplyv na poľnohospodárstvo. Kvantifikácia strát spôsobených kontamináciou pôdy. Agroekologický problém Slovenska.