Trudnyj chod agrarnoj reformy v Rossijskoj federacii. Agrarnyje preobrazovanija. - Chlystun, V.
V prvej etape poľnohospodárskej reformy sa ukázalo, že samotné prerozdelenie pôdy a vytváranie fariem nevyvedie poľnohospodárstvo z krízy, že je nevyhnutné zmeniť vzťahy vo vnútri poľnohospodárskych podnikov, vybudovať ekonomickú a technologickú infraštruktúru a zabezpečiť podporu štátu poľnohospodárskym výrobcom. Prijal sa rad dokumentov, zabezpečujúcich rozsiahlejšiu agrárnu reformu, určujúcich jej filozofiu, obsah a konkrétny mechanizmus. Charakteristika predpokladaných a uskutočňovaných opatrení.