Trvale udržitelný rozvoj zemědělství a jeho mimoprodukční funkce v souvislostech současné agrární politiky. - Krpálek, P.
Analýza a hodnotenie súvislostí agrárnej politiky a praktickej realizácie koncepcie trvale udržateľného poľnohospodárstva. Optimálne vyváženie produkčnej funkcie poľnohospodárstva s mimoprodukčnými funkciami. Metodické prístupy k riešeniu ekologických mimoprodukčných funkcií a ekologickej únosnosti poľnohospodárstva podľa ekonomických a ekologických podmienok.