Výživa v kontextu politiky. - Pytel, J.
Hodnotenie výživy ako jedného z determinantov zdravia obyvateľstva. Zhoršenie zdravotného stavu čs. populácie za posledných 20 rokov. Dôležité údaje o zdravotnom stave obyvateľstva. V ČSFR kratší priemerný vek o 4 roky ako v krajinách ES. Vzťah životného prostredia a kvality potravín k zdravotnému stavu obyvateľstva. Opatrenia medzinárodných organizácií OSN pre oblasť zlepšenia zdravia populácie. Organizačné a technické systémy hodnotenia prírodného prostredia v ČSFR.