Zásady a účelové zameranie dotačnej politiky v PPoK na rok 1992.
Zásady poskytovania dotácií v rámci agrárnej politiky v r. 1992. Fakultatívny a systémový charakter dotácií. Dotácie priame a nepriame. Charakteristika dotácií na podporu výstavby a rekonštrukciu; dotácií na vytvorenie rovnováhy na trhu s poľnohospodárskymi výrobkami a racionálne rozmiestenia kapitálu; systémových dotácií na podporu poľnohospodárstva v horších prírodných podmienkach, fakultatívnych dotácií na ochranu pôdy, vody a ovzdušia, a fakultatívnych dotácií na podporu sociálneho rozvoja vidieka.