Úvahy o trhu potravín. - Slávik, J.
V r. 1990 vznikli v poľnohospodárstve na domácom i zahraničných trhoch odbytové problémy, osobitne v živočíšnej výrobe. Radikálna redukcia produkčnej a reprodukčnej základne živočíšnej výroby ako reakcia na nepriaznivé trhové podmienky. Prebytky vznikli aj v potravinárskom obilí a v olejninách. Činitele, ktoré sa podieľali na nepriaznivom vývoji APK. Náčrt opatrení smerujúcich k stabilizácii a ku zvyšovaniu konkurencieschopnosti APK.