Rakouské pohostinství - náš vzor. - Simonian, Aram
Rakúsko je špičkovou krajinou cestovného ruchu. V r. 1991 dosiahlo v príjmoch z turistiky na 1 obyvateľa 21000 ATS (u nás asi 700 ATS). Príjmy z turistiky za posledné 4 roky rástli o 10 perc. ročne. Trvalý vzostup návštevnosti vedie k ďalším investíciám do ubytovacích a stravovacích služieb. Zvyšuje sa úroveň ubytovania. Avšak uvedené kapacity rastú rýchlejšie ako ich potreba. Dochádza k znižovaniu cien. Kvalita a nie množstvo je hlavnou požiadavkou vo vyspelých štátoch.