Konventionalist, Realist, Resignierter, Idealist. Vier Wert-Typen fordern das Marketing. - Bergheim, M.
Vzostup postmaterialistikých hodnôt, výzva pre marketing. Prechod od základných potrieb k vyšším potrebám. Charakteristika štyroch hodnotových typov, charakterizujúcich rozpätie medzi materializmom a postmaterializmom. Orientácia marketingu na jednotlivé typy, líšiace sa svojím prístupom k spotrebe. Typy potrieb a spotreby. Marketing-mix a spotrebiteľské reakcie.