L'enjeu commercial a l'Est.
Hlboká ekonomická recesia vo východnej Európe zvýšila rozdiely medzi krajinami. Situácia pred recesiou. Prechod na trhové hospodárstvo sprevádzaný náznakom obchodnej integrácie so Západom. Obchodná výmena OECD a Francúzska s východnou a strednou Európou. Štruktúra tejto výmeny. Silný rast cudzích investícií. (DREE - Résultats 1992, č.8).