Aranceles elevados en los grandes mercados: desventaja para los países en desarrollo. - Durán, E.
Liberalizácia obchodu - postupné znižovanie colných tarifov a následný rast svetovej ekonomiky. Jednanie o nových colných tarifoch na Uruguajskom kole GATTu. Dovozy podľa colných tarifov pred a po Uruguajskom kole - ES, USA a Japonsko. Ponuka ES, USA a Japonska ohľadne problematiky vysokých colných taríf.