New issues in the Uruguay Round. Service, TRIMs and TRIPs. - Greenaway, D.
Výklad novej problematiky v jednaní Uruguajského kola GATTu - obchod so službami, TRIM (investičné opatrenia vo vzťahu k obchodu), TRIP (ochrana intelektuálneho vlastníctva vo vzťahu k obchodu) a motivácia začlenenia tejto novej problematiky do rokovaní GATTu. Ekonomická analýza TRIM, TRIP a obchodu so službami. Otázka možného a účelného rozšírenia GATTu za účelom prejednávania uvedenej novej problematiky týkajúcej sa nielen vzťahov "sever-juh", ale tiež "sever-sever".