EGAP - exportní garanční a pojišťovací společnost. - Böhm, Arnošt
Vznik EGAP je jeden z najdôležitejších krokov na podporu vývozu (podľa uznesenia vlády ČSFR č. 721/1991). Charakteristika nových foriem podpory vývozu. Systém poistenia vývozných úverov ako významná forma obmedzovania rizík v zahraničnom obchode. Základná charakteristika Exportnej garančnej a poisťovacej spoločnosti. Služby, ktoré EGAP poskytuje. Doterajšia činnosť EGAP, a. s.