Podpora exportu jako jeden z hlavních úkolů hospodářské strategie. - Dostálová, Ivana
Tempá rastu exportu sú - hlavne v malých a stredných ekonomikách - stimulátorom ekonomického rastu. Rozvoj zahraničného obchodu je významnou zložkou hospodárskej politiky. Vyššie zapojenie do medzinárodnej deľby práce nevyhnutnosťou aj v ČSFR. Vývoj zahraničného obchodu v ČSFR možno hodnotiť ako úspešnú oblasť transformácie spôsobenú aj teritoriálnou reorientáciou. Nevyhnutnosť prehlbovania proexportného zamerania zahraničnoobchodnej politiky.