Currency reform as the last stage of economic and monetary union. Some policy questions. - Giovannini, Alberto
Substitúcia národných mien jednou menou ako posledný krok k menovej únii ES. Analýza niektorých problémov hypotetickej menovej reformy v rámci krajín ES. Problematika stratégie náhrady národných mien jednou menou právnou cestou. "Neutrálne" a "nie neutrálne" menové reformy. Účinky miery konverzie národných mien na jednu menu na relatívne ceny. Problematika voľby a výberu miery konverzie.