Europe after Maastricht - have the monetary questions been settled? - Berthold, N.
Rozhodnutia Medzinárodnej konferencie ES v Maastrichte a vznik Európskej menovej únie, časový horizont a spôsob prístupu zainteresovaných členských štátov k nej. Úspech Únie si však žiada vopred odstrániť rad úskalí v súvislosti s inflačnými rizikami, reakciami na asymetrické ekonomické šoky krajín, požiadavkami slabších krajín na prerozdeľovanie zdrojov, nezávislosťou Ústrednej banky a obmedzením voľnosti rozhodovania tejto banky.