German monetary unification. - De Grauwe, P.
Menová unifikácia Nemecka v r. 1990, jej význam a dopady, neočakávaná rýchlosť. Teória optimálnych menových zón alebo oblastí. Náklady na unifikáciu a prospech a úžitok z nej. Porovnanie s vývojom v Poľsku - tempo rastu priemyselnej výroby a inflácie prvý rok po liberalizácii. "Nová" teória optimálnych menových zón.