Is the European community facing fresh financial crisis? - Stahl, G.
Ďalší rozvoj ES podľa rozhodnutí z Maastrichtu nie je možné realizovať bez podstatného zvýšenia rozpočtu ES a prispôsobenia systému financovania. Ratifikácia rozhodnutí z Maastrichtu a ich implementácia si budú vyžadovať konsenzus v dôsledkoch doplnkov dohody pre rozpočtovú politiku a inštitucionálnu štruktúru ES, ako aj k otázke reformy poľnohospodárskej politiky. Tieto dôsledky sú predmetom druhého Delorsovho balíka, ktorý sa podrobne analyzuje.