UNCTAD: přízrak velké krize. Zprávy o stavu světové ekonomiky. 1. - Provazník, Dušan
Charakteristika napätia na svetových finančných trhoch a vyvrátenia európskeho menového mechanizmu ako odraz zásadných ekonomických problémov priemyselných krajín. Tri správy (UNCTAD, MMF a Svetovej banky) uverejnené pred washingtonským zasadaním ministrov financií G7 o súčasnom stave a výhľadoch svetovej ekonomiky. Správa UNCTAD ukazuje, že svet vstúpil do "nebezpečnej fázy", nachádza sa v dlhovej deflácii a stagnácii.