Holandská směs. - Bautzová, Libuše
Holandské firmy považujú československý trh za veľmi dôležitý. Na konci r. 1991 bolo Holandsko tretím najväčším investorom v ČSFR (po SRN a USA). V ČSFR je registrovaných asi 100 holandských firiem, z toho 30 ako súčasť joint ventures. Charakteristika obchodnej a hospodárskej spolupráce, činnosti holandských bánk a poisťovní na čs. trhu a investícií do kávy.