Ke členství Španělska a Portugalska v ES - problémy a zkušenosti. - Kociánová, H.
Portugalsko a Španielsko sú členmi ES od 1.1.1986, proces prispôsobovania má byť ukončený v r. 1996. Východisková situácia Portugalska a Španielska pri vstupe a problémy, ktoré sa museli riešiť. Základné prechodové pravidlá pri vstupe do ES. Špecifické problémy Španielska v priemysle a poľnohospodárstve. Priaznivý ekonomický rast a investičná aktivita ukazujú, že vstup Španielska a Portugalska bol úspešný.