Plyn nerespektuje hranice.
Medzinárodne pôsobiaca akciová spoločnosť AGA je piatym najväčším výrobcom plynu pre priemyselné a lekárske účely. Založená bola v r. 1904 vo Švédsku. Dnes má pobočky vo viac ako 30 krajinách. Zahájenie činnosti spoločnosti AGA GAS v ČSFR. Založenie spoločného podniku s Vítkovickými železiarňami v Ostrave. Najväčší konkurenti na čs. trhu. Predpoklady rozvíjania činnosti AGA GAS na čs. trhu.