<The> future for technological collaboration. - Dodgson, A.
Technická spolupráca medzi podnikmi ako narastajúci a významný element rozvoja podniku a technického rozvoja vôbec. Ústredný element technoglobálnej analýzy budúceho medzinárodného ekonomického a technického rozvoja. Dôvody na podporu technickej spolupráce medzi podnikmi. Niektoré hlavné kooperačné programy v informačnej a výpočtovej technike.