Ekonomický význam a důsledky patentové ochrany. - Šronek, I.
Príspevok k diskusii o užitočnosti patentovej ochrany. Patent ako právny monopol, ktorý je iný ako ekonomický monopol. Vzťah patentu a monopolu v ekonomickej rovine. Patentová ochrana a medzinárodný obchod. Priemyslové práva a uruguajské kolo GATT. Patentová ochrana a zahraničné investície. Patenty ako nástroj transferu technológie. Úvahy o nevyhnutnosti patentového systému a poznámky o účelnosti patentového systému pre ČSFR.