Comparaison des régimes de protection sociale des salariés et des non-salariés.
Neexistuje právna definícia nezávislého pracovníka. Porovnanie režimov sociálnej ochrany vo Francúzsku. Biela kniha o sociálnej ochrane z r. 1982. Pluralistický prístup k problémom štatútu a pluralistická sociálna ochrana - štatistická a ekonomická analýza. Niekoľko návrhov. (Mire Info 1992, č.25).