Vývoj sociálního zabezpečení v 80. letech. - Průša, Ladislav
Systém sociálneho zabezpečenia možno rozčleniť na systém peňažitých dávok (systém dôchodkového zabezpečenia, systém starostlivosti o rodiny s deťmi, systém zabezpečenia v dobe nemoci, systém zabezpečenia v dobe nezamestnanosti a štátny vyrovnávací príspevok) a na systém vecných dávok a služieb (ústavná sociálna starostlivosť a terénna sociálna starostlivosť). Analýza sociálneho zabezpečenia podľa jednotlivých zložiek systému.