Pojišťovnictví.
Úvod do teórie poisťovníctva: Dopady náhodilosti na ľudskú spoločnosť a metódy ich eliminácie. Poistenie. Miesto poisťovníctva v organizačnej štruktúre ekonomiky. Čs. poistný trh. Hlavné druhy poistenia. Česká poisťovňa a jej služby.