Ekonomické nástroje na ochranu životného prostredia vo Švédsku. - Szulényiová, A.
Na 750. zasadaní Rady OECD (január 1991) sa prijal dokument obsahujúci odporúčania ohľadne využívania ekonomických nástrojov v politikách životného prostredia (ŽP) členských štátov. Prezentácia odporúčaní pre členské štáty OECD a pokynov pre Komisiu ŽP pri OECD. Charakteristika cieľov ekologickej politiky Švédska a opatrení na jej realizáciu. Zavedenie nových ekologických daní.